Ourstory

Who we are

Euro Company is an Italian company that produces, selects and markets nuts and dried fruits. We are based in Godo di Russi, in the province of Ravenna, in the heart of Romagna: this is where our headquarters and our 60,000+ sqm production plant with its 36 production lines are located.

Our story

Euro Company was founded in 1979. Over the past 40 years, our community has grown steadily to around today’s 400 employees. With its widespread coverage of the Italian market, every day more than 400,000 consumers buy our products, appreciating their quality and sharing their values.

Storia

Our commitment

Our daily efforts are directed towards our employees, customers, consumers and the planet, but also equally towards the community and our local area. Every day we try to provide our employees with an ethical and stimulating environment in which to feel happy and fulfilled. We invest in minimizing packaging waste and in developing more sustainable packaging. We choose customers who share our values and prefer local suppliers whenever possible. We support the community through projects and training courses on health and proper nutrition.

Our products

Our products represent the way in which, concretely, we convey our values. The ones we believe in and carry forward every day.

You can discover brands and products within the dedicated pages.

I nostri prodotti

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“Non è un FORMAGGIO” - Nuovi prodotti sostitutivi del FORMAGGIO a base frutta secca
Progetto cofinanziato dal Fondo europeo di sviluppo regionale nell’ambito del bando Regione Emilia Romagna POR FESR 2014-2020 “bando per progetti di ricerca collaborativa e sviluppo delle imprese” – DGR 773/2015 e succ. mod.. IMPORTO DEL CONTRIBUTO CONCESSO: euro 197.994,23 PERIODO DI SVOLGIMENTO: maggio 2016 – ottobre 2017 DESCRIZIONE: Il progetto consiste nella realizzazione di un prodotto di tipo nuovo sostitutivo del formaggio nelle diete vegane, vegetariane e nelle diete per intolleranti al latte e alle sue proteine. Il prodotto realizzato anche mediante l’utilizzo di latte estratto dalla frutta secca avrà caratteristiche organolettiche molto simili a quelle del formaggio ricavato dal latte, ma sarà di origine vegetale. OBIETTIVI: 1. definire il trattamento ottimale a cui deve essere soggetta la materia prima per ottimizzare resa, qualità nutrizionale ed organolettica del prodotto finito 2. assicurare la realizzazione di un prodotto agroalimentare sicuro 3. intervenire sulle tecniche di conservazione del prodotto 4. individuare il packaging ottimale 5. offrire sul mercato un prodotto salubre e sicuro in grado di rispondere a cambiamenti di tipo culturale e alimentare RISULTATI: Il progetto ha lo scopo di realizzare prodotti fermentati innovativi, a partire dalla frutta secca, indirizzati a consumatori vegetariani/vegani/intolleranti. - messa a punto delle condizioni ottimali di processo - innalzamento delle caratteristiche di stabilità e sicurezza alimentare - studio e la messa a punto di tipologie di imballaggi